Per què el cel és blau

i els núvols són blancs?

Bye Bye Comet!

Posted by Costa M. a 15 Mai 2011


Vídeo capturat per la NASA entre el 10 i 11 de maig del 2011:

El SOHO va observar com un cometa força brillant s’aproximava cap al Sol i no es va tornar a veure fins a la seva aproximació i trobada amb el Sol (10 a 11 maig 2011). El cometa, probablement part de la família dels cometes Kreutz, va ser descobert per l’astrònom aficionat Sergey Shurpakov. En aquest video es pot observar el coronògraf del Sol (representat per un cercle blanc), el qual és bloquejat pel disc vermell que oculta el Sol, de manera que les estructures febles de la corona del Sol es poden discernir. Curiosament, una ejecció de massa coronal va tenir lloc a la dreta just quan el cometa s’acosta al sol.

Els científics, però, encara han de trobar una connexió física entre la connexió que hi ha entre els cometes que estan al voltant del Sol i les ejeccions de massa coronal. De fet, l’anàlisi d’aquesta CME, l’ús d’imatges de l’Observatori de Dinàmica Solar, mostra que la CME va esclatar abans que el cometa s’acostés prou a la superfície solar per a interactuar amb forts camps magnètics.

Crèdit: NASA / SOHO

NASA Goddard Space Flight Center permet a la missió de la NASA a través de quatre activitats científiques: Ciències de la Terra, Heliofísica, Exploració del sistema solar, i Astrofísica. Goddard juga un paper important en els èxits de la NASA, aportant els coneixements científics de pes per impulsar la missió de l’Agència.

Font: NASA Goddard Photo and Video

Bye Bye Comet! [English version]

NASA video captured May 10-11, 2011

SOHO watched as a fairly bright comet dove towards the Sun in a white streak and was not seen again after its close encounter (May 10-11, 2011). The comet, probably part of the Kreutz family of comets, was discovered by amateur astronomer Sergey Shurpakov. In this coronagraph the Sun (represented by a white circle) is blocked by the red occulting disk so that the faint structures in the Sun’s corona can be discerned. Interestingly, a coronal mass ejection blasted out to the right just as the comet is approaching the Sun.

Scientists, however, have yet to find a convincing physical connection between sun-grazing comets and coronal mass ejections. In fact, analysis of this CME using images from the Solar Dynamics Observatory shows that the CME erupted before the comet came close enough to the solar surface to interact with strong magnetic fields.

Credit: NASA/SOHO

NASA Goddard Space Flight Center enables NASA’s mission through four scientific endeavors: Earth Science, Heliophysics, Solar System Exploration, and Astrophysics. Goddard plays a leading role in NASA’s accomplishments by contributing compelling scientific knowledge to advance the Agency’s mission.

Source: NASA Goddard Photo and Video

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: