Per què el cel és blau

i els núvols són blancs?

Recomanació: Blog de Meteo Pallars

Posted by Costa M. a 23 Abril 2010


Us recomano aquest Blog perquè tal i com ells mateixos defineixen: “Si us apassiona la meteorologia i el Pirineu, aquest és el vostre blog”.

En Ramón Baylina i la Conxi Ciurana l’actualitzen cada dia amb dades de diferents estacions meteorològiques de la zona, així com amb comentaris de la seva propia collita: visualització del temps, reportatges de natura, fotografies, etc… A més podeu veure imatges a temps real amb la web cam que hi tenen conectada. En definitiva, informació útil relacionada amb els Pirineus i amb la meteorologia.

Aquí us deixo una mostra del què hi podreu trobar:

18 d’abril: Núvol de cendra volcànica que arriba també al pirineu, en el mapa següent podeu veure l’evolució de la cendra com afecta gairebé tota Europa.

Pyrene, la llegenda dels Pirineus:
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d’una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d’ell es va endinssar al gran bosc del nordest d’Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s’hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Deixa un comentari